Històries del curs de l’any del Pla de l’Estany

Gosa Pensar! té el goig de presentar-vos la nostra propera conferència col·loqui Històries del curs de l’any del Pla de l’Estany amb Àngel Vergés i Gifra, dissabte 25 de març a les 11.00 h, a la Biblioteca Carles Fontserè de Porqueres.
Prova_Cartell_CURS DE L'ANY

 
 

A-Verges-Gifra

 
 

Àngel Vergés i Gifra

Va néixer a Banyoles l’any 1968. És mestre i llicenciat en filologia catalana, tot i que dedica nombrosos articles i estudis a parlar sobre el folklore de la comarca en diverses publicacions periòdiques, llibres d’assaig i també en el seu propi bloc. Autor de l’itinerari llegendari de Banyoles, impulsat per l’Ajuntament des del 2010. Actualment coordina la col·lecció del consell Comarcal del Pla de l’Estany Contes de llegenda.

Autor de diverses publicacions com: El Drac de Banyoles: itineraris, història i tradició al voltant de l’estany, L’Estany de Banyoles, Llegendes del Pla de l’Estany, Llegendes i paisatges del Pla de l’Estany :concurs literari, Quin món tan perdut! : històries d’en Xico i d’en Tonet, La Serpent dels Casalots i altres llegendes i autor també del blog Lletres de Travertí

Presentarà l’acte:

Josep Grabuleda i Sitjà

És llicenciat en història per la UAB, màster en arxivística i arxiver municipal de Banyoles. És un bon coneixedor i estudiós de la història de Banyoles i comarca, sobre la qual ha publicat diversos articles en diverses publicacions. Ha escrit llibres, entre d’altres, Banyoles (1993, juntament amb Josep Tarrús), El tren petit (2003), Porqueres (2003, juntament amb David Sala), El senyor de Banyoles. Els abats del monestir de Sant Esteve (2012) (juntament amb Joan Anton Abellan), El cinema a Banyoles (2013) (juntament amb Joan Olivas), El Terme de Banyoles (2014) (juntament amb Guerau Palmada) o Els Cementiris medievals de Banyoles (2015, juntament amb altres autors).

Els comentaris estan tancats.