José Ignacio González Faus, a Figueres

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFinalment, el passat dilluns 26 de gener, vam poder gaudir de la presència i la conferència/col·loqui de José Ignacio Gonzàlez Faus, a l’Institut Ramon Muntaner. El tema de la xerrada va ser: Confio, comentari al Credo com a compromís de vida.

El va presentar Jordi Pla i Planas, diaca, filòleg i escriptor que va fer un repàs de la vida de González Faus, com a professor i com a teòleg.

El fet de que el passat dia 20 d’octubre no pogués portar a terme la xerrada: Heretgies en el catolicisme actual, per indisposició, va suposar que en l’esdeveniment de dilluns, poguéssim escoltar la comparació entre els dos temaris, que es basen en dos llibres; en dos plantejaments oposats de creences i actuacions dels creients, un en clau negativa i l’altre en clau positiva. Comparar el que l’autor anomena ‘desenfocaments’ sobre temes importants, com la veritable humanitat de Jesús, la dignitat dels pobres, la creu, l’ últim sopar, l’incompatibilitat entre Déu i els diners, el clericalisme, l’oblit de l’Esperit Sant, entre altres. Amb el Credo, com a professió de fe, professió de ‘vida’ i compromís de conducta. González Faus va anar desgranant les diferents parts de l’ acte de fe, contraposant-les amb els desenfocaments, aclarint i escatint el veritable missatge que recullen. D’aquí el mot Confio que passaria a ser millor traducció de l’hebreu que Crec, i seria el missatge clau de la professió de fe, un confiar-se a Déu, convertint el Credo en un cant de vida, i d’esperança infinita.

Va acabar amb la lectura d’una de les propostes de Credo actualitzat que inclou al seu llibre: Confío, Comentario al Credo cristiano.

També aquesta vegada vam comptar amb la gentilesa d’ Abacus de Figueres venent el dos llibres del conferenciant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els comentaris estan tancats.