L’ auditori petit de la Biblioteca Carles Rahola, ple de gom a gom.

CONFERENCIANTS-0El passat divendres 11 de desembre, va tenir lloc la conferència: Els Homes i els Déus, Part 2, a l’ Auditori Petit de la nova biblioteca gironina Carles Rahola. I vam fer el ple.
Molta expectativa per a seguir la dinàmica i vibrant xerrada, que es va plantejar amb una introducció sobre el tema i després amb format de preguntes i respostes.

El Dr. Jordi Turró va presentar breument als conferenciants, esmentant autors importants que aborden el tema. Seguidament el Dr Pueyo va iniciar la introducció, situant-nos en l’ època que ens ha tocat viure i amb el que representa per a la persona humana. Va explicar que estem deixant el Postmodernisme i ens estem endinsant en el Hiperrealisme. I com a tal l’home, cada vegada més, depèn de la tecnologia, aquesta situació, priva de que busqui, es qüestioni, vulgui saber més, interpel·li o quedi interpel·lat. Va citar molts exemples i també situacions quotidianes i experiències o maneres d’actuar, per il·lustrar més els dos períodes i el significat que tenen a les nostres vides.

A continuació, es van plantejar preguntes concretes, sobre el perquè de l’existència de la religió o les religions, d’on sorgeixen?, que implica cadascuna?, quines fites tenen? També sobre les mancances concretes de l’home que l’empenyen a cercar i crear la cultura, per exemple. Una altra temàtica, va ser el desig, que mou l’home i fins on el porta.

Per acabar, hi va haver un col·loqui animat, les preguntes es tocaven una amb l’altra: es va preguntar sobre Déu, l’espiritualitat, el futur amb la dependència de les màquines. També es va protestar per demanar no tanta contundència en fer algunes afirmacions per part dels conferenciants, perquè quedava una mica simple i injust el plantejament, al haver-hi més per dir sobre les religions, i es demanava més delicadesa i sensibilitat. Quasi no es van poder atendre totes les intervencions, perquè el temps s’ens va tirar al cim. Però, va quedar clar, que és un tema que interessa i que no deixa indiferent a ningú.

Els comentaris estan tancats.