L’Albert Serra ens parlarà sobre l’espiritualitat i l’art contemporani

cartell albert serra xerradaDesprés del primer acte realitzat per Gosa Pensar, una xerrada amb la popular Teresa Forcades, l’entitat s’anima a organitzar un altre acte, aquest cop, a càrrec del cineasta Albert Serra. Gosa Pensar, com a entitat dedicada a les humanitats, pretén organitzar activitats que permetin als assistents conèixer diferents punts de vista d’un mateix fet, i que s’atreveixin a pensar de forma diferent, a anar més enllà, al mateix temps que amplien el seu coneixement.

Gosa Pensar va néixer amb l’objectiu de dur a terme diverses activitats culturals i que ampliïn el coneixement dels assistents; des de xerrades vàries fins a concerts, col·loquis o conferències. L’associació s’uneix a Mossèn Narcís Costabella i a altres pioners que al llarg dels anys han organitzat diversos actes amb un mateix objectiu: atrevir-se a pensar, tal com diu Horaci “Sapere Aude”.

En aquest últim acte, el protagonista serà el ja mencionat Albert Serra, nascut a Banyoles el 1975. És un reconegut director i productor de cinema català. Serra ha col·laborat amb la desapareguda revista Scope i al suplement de Cultures de La Vanguardia, a més de participar en diversos volums cinematogràfics. Segons Cahiers du Cinéma i Fil Comment, Albert Serra és un dels nous directors cinematogràfics més importants de l’última dècada del panorama internacional.

Al llarg de la seva carrera professional en el món del cinema cal destacar alguns dels seus films que han estat reconeguts amb diferents premis, com ara:

  • 2006: V Premi Barcelona de Cinema a la millor direcció novell, per Honor de cavallers; i a la millor pel·lícula en v.o. catalana, per la mateixa obra.
  • 2009: Premi Gaudí a la millor pel·lícula per El cant dels ocells.
  • 2013: Lleopard d’Or per a Història de la meva mort.

També volem aprofitar per a fer-vos saber que el protagonista de la nit, Albert Serra, serà presentat per una altra catalana especialitzada en cinema, l’Imma Merino; professora de cinema a la Universitat de Girona i també crítica de cinema en diverses revistes especialitzades.

Els comentaris estan tancats.