Què és el sufisme?

Gosa Pensar! té el goig de presentar-vos per inaugurar aquesta nova temporada la nostra propera xerrada Què és el sufisme? amb Halil Bárcena, dilluns 20 de novembre a les 20.00 del vespre, al Casal Marià d’Olot.
Prova_Cartell_QUE ES EL SUFISME

 

Foto Halil-1

Halil Bárcena ( Renedo , Cantàbria , 1962 ) és un islamòleg especialitzat en la saviesa del sufisme . Llicenciat en Ciències de la Informació, diplomat en Llengua Àrab, màster en Estudis Àrabs i diplomat en Estudis avançats en Humanitats, també té Estudis Islàmics i de Filologia Àrab i Persa cursats al Marroc, Jordània, el Líban i Síria. Col·labora amb les universitats de Barcelona i Deusto. És director de l’ Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, des de 1988. També és músic, virtuós de l’instrument ney , la flauta dervix de canya i dirigeix el grup de música i dansa sufí ‘Ushâq’ des de l’any 2000. Conrea la cal·ligrafia àrab.

Obres

  • (amb Marià Corbí) Jesús de Nazaret, el mito y el sabio. Una lectura del Evangelio de Juan desde una espiritualidad laica y desde el sufismo (Verloc, 2010).
  • Sufismo, Fragmenta Editorial, 2012, (versió en catalá de 2008).
  • Perlas sufíes (Herder 2015),
  • (amb Mariona Cabassa) Historias de Nasrudín, (Fragmenta Editorial, 2015),  (edició simultània en espanyol, català i portuguès).

Traduccions

Hal·lāg, Dīwān, (Fragmenta Editorial, 2010), edició bilingüe àrab-català cal·ligrafiada a mà per ell mateix.

Premis

Premi Crítica “Serra d’Or” de Literatura Infantil 2016, per Historias de Nasrudín, (Fragmenta Editorial, 2015),  (edició simultània en espanyol, català i portuguès).

Per saber-ne més

Entrevista amb Halil Bárcena, traductor de Diwan, de Hal·lag

Halil Bárcena, estudioso del sufismo. Víctor-M. Amela. La Vanguardia. Maig 2012

Pàgina de Halil Bárcena a la web de Fragmenta Editorial

En Jordi Puig i Martín, dinamitzador del Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot, presentarà l’acte.

 

Els comentaris estan tancats.