Revista El Ciervo, 65 anys de pensament i cultura

Gosa Pensar! té el goig de presentar-vos la nostra propera conferència, dimecres 8 de juny a les 20 h, a  l’ Auditori 3 Giroemprèn  del Parc Tecnològic i Científic de la Universitat de Girona.

PORTADA-ELCIERVOJaume Boix Angelats
(Banyoles, Girona 1952) periodista, porta més de quaranta anys exercint aquesta professió i el maig del 2015 va ser nomenat director de la Revista El Ciervo.

Precisament va ser en aquesta mateixa revista on va començar el 1973. D’aquell període, ell diu que va aprendre no només l’ofici d’escriure, sinó de viure d’ell, intentant fer-ho amb dignitat.

Va ser director del Diari de Barcelona (1988-1990) Ha treballat en diversos diaris com ara Catalunya Express, El Correo Catalán, El Periódico i El País. Ha dirigit documentals televisius sobre Picasso i Pau Casals, la sèrie Reportero de la historia (TVE) i un espai a La 2 (2011) Diálogos para los pueblos de España. Així com a col·laboracions a programes de TV3 i de ràdio.

jaumeboix111Ha exercit de guionista i d’assessor de continguts editorials, per exemple amb RBA. També és coautor de llibres de divers gènere periodístic : ‘El deporte del poder’ (biografia de J.A. Samaranch, amb Arcadi Espada), ‘Barcelona 92, el vol de la fletxa’ (crónica, autors varis) i ‘Por los adentros’ (reportatge amb el seu germà Salvador Boix). Com a autor teatral ha escrit temes de ficció, que potser no ho són tant. La seva obra teatral, Molière la balla (2014) fou estrenada en els festivals Temporada Alta de Girona i a Málaga.

Cartell_REVISTA EL CIERVO

Presentarà l’acte, Guillem Terribas i Roca, llibreter i activista cultural. Màxim responsable de la LLibreria 22 de Girona, des de la seva creació, el 1978, fins el febrer de 2015.

Presideix el Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, entitat responsable del funcionament del Cinema Truffaut de Girona. Col·labora des de la temporada 2015-2016 en El món a RACC 1 amb Marc Artigau amb una secció sobre llibres titulada ‘De què va?’.

L’espai Contracorrent del Diari de Girona entrevista a Jaume Boix. 26 de maig de 2016.

Revista El Ciervo, 65 años de pensamiento y cultura. Blog El Ciervo. 31 mayo 2016.

Els comentaris estan tancats.