Conèixer i entendre l’Islam

Gosa Pensar! té el goig de presentar-vos la nostra propera conferència col·loqui Conèixer i entendre l’Islam  per Jaume Flaquer sj, dijous 8 de juny a les 19.30 h, al Casal Marià d’Olot.
Cartell_CONEIXER L'ISLAM
sj_flaquer copiaJaume Flaquer García. Jesuïta. Responsable de l’Àrea Teològica de Cristianisme i Justícia. Professor a la Facultat de Teologia de Catalunya. Llicenciat en filosofia per la UB. Llicenciat en Teologia pel Centre Sèvres de París. Doctor en Estudis Islàmics per l’EPHE (Sorbona de París) amb una tesi sobre el místic sufí Ibn ´Arabî. Col·labora a Migra-Studium. Ha publicat amb Cristianisme i Justícia “Fonamentalisme” (quadern 77, maig 1997), “Vides Itinerants” (quadern 151, desembre 2007), Papers Cristianisme i Justícia: “Món àrab, on vas?” (octubre 2013), Papers Cristianisme i Justícia: “La guerra civil de l’Islam” (març 2015) i “Islam. La mitja lluna…creixent” (gener 2016)
Blog de l’autor
Sacerdotes enseñando el islam. Rafael J. Álvarez. El Mundo.

14618561874678 jaume flaquer

Interessant vídeo entrevista a Jaume Flaquer, teòleg i Doctor en estudis islàmics

Per a conèixer més en Jaume Flaquer, llegiu…

¿Qué es eso de la tercera probación?. Jaume Flaquer. Jesuitas. num 110 Otoño 2011

Presentarà l’acte:

dolors-bramonDolors Bramon (Banyoles, 1943) és doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d’estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona. És membre emèrita de l’Institut d’Estudis Catalans i professora de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Treballa en els camps de les minories religioses i del passat islàmic de les terres catalanoparlants des del punt de vista històric i filològic. És autora, entre altres obres, de Raons d’identitat del País Valencià. Pèls i senyals (1976); Contra moros i jueus: Formació i estratègia d’unes discriminacions al País Valencià (1981); De quan érem o no musulmans. Textos del 713 al 1010 (continuació de l’obra de J. M. Millàs i Vallicrosa) (2000); Obertura a l’islam (2002) i Ser dona i musulmana (2007). També ha escrit molt sobre temes àrabs i islàmics als mitjans de comunicació. A Fragmenta va escriure un dels contrapunts del llibre El sufisme, de Halil Bárcena (2008), i hi ha publicat L’islam avui. Alguns aspectes controvertits (2016).

Save

Save

Save

Save

Els comentaris estan tancats.