Darrera conferència “Els homes i els déus”

foto 1La narració d’una sucosa i divertida anècdota, relacionada amb la mort i la casa del pare,   viscuda pel doctor Jordi Turró en la seva dilatada experiència com a metge de família, ens va introduir a la xerrada col·loqui “Els homes i els déus”. La conferència a manera de conversa entre els dos psicoanalistes Josep Miquel Pueyo i Lluís Ribera ens va permetre veure la religió des del punt de vista del psicoanàlisi. En aquest cas, ens dona pistes l’etimologia de la paraula religió: el retorn a la unió amb els orígens, a un estat que varem perdre.

Malgrat que la religió implica creure i que el psicoanàlisi es situa fora de les creences, varem entreveure que la religió i el psicoanàlisi tenen alguns aspectes en comú i que les tècniques d’aquest ens permeten una aproximació més conscient a la espiritualitat.foto 33

El participat col·loqui que va seguir va introduir nous punts de vista als aspectes tractats per la conferència i va fer palès l’interès suscitat en els nombrosos assistents que va fer que la sessió s’allargués una bona estona. Tot plegat una profitosa experiència fruit de la col·laboració entre Gosa Pensar! i el Centre d’Estudis Freudians de Girona.

foto 4

Nota de premsa diari ARA Girona
L´espiritualitat explicada des de la psicoanàlisi. Diari de Girona. 15 desembre 2014

Els comentaris estan tancats.