Espiritualitat amb les eines d’Ignasi

Gosa Pensar té el goig de presentar-vos la primera conferència d’aquest any 2017, serà dijous 23 de febrer a les 20 h a l’aula d’exàmens de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres.

Prova_Cartell_ESPIRITUALITAT

David Guindulain3
David Guindulain, sj
Nascut a Barcelona l’any 1964.

Jesuïta i prevere. Llicenciat en Psicologia Educativa (Universitat de Barcelona ) i en Teologia (París i Barcelona).

Ha treballat en pastoral juvenil i vocacional, així com a l’escola Jesuïtes El Clot (Barcelona) durant 15 anys. Professor en el Postgrau d’Acompanyament Espiritual de la Fundació Vidal i Barraquer. Actualment viu i treballa al Centre internacional d’Espiritualitat Ignaciana de Manresa, on acompanya Exercicis Espirituals i es cuida pastoralment del Santuari de la Cova de Sant Ignasi.


L’ experiència dels Exercicis Espirituals en la vida quotidiana

Van dirigits a qualsevol persona que es pregunti honestament què vol Déu de la seva vida i quin és el seu camí de felicitat. Hi ha moments en els quals hom sent la necessitat d’aturar-se per rellegir la pròpia vida, redreçar opcions i descobrir cap a on enfocar el futur. Els Exercicis són una pedagogia per fer aquest aprenentatge.

La proposta que fa la Companyia de Jesús a Catalunya és de poder-los realitzar sense abandonar el ritme de la vida diària, sense deixar els compromisos de la vida quotidiana i reservant un temps diari per a la pregària. Des de fa més de 30 anys, venen oferint aquesta possibilitat de realitzar-los durant sis mesos. Cada persona té un acompanyant amb qui s’entrevista cada setmana. I durant tres moments es participa en un cap de setmana de recés amb les altres persones que també fan els Exercicis en la vida quotidiana.

David Guindulain, jesuïta i coordinador del Exercicis a la vida quotidiana a Catalunya, explica que –Sant Ignasi ja contemplava aquesta possibilitat– i aclareix que aquesta modalitat no s’ha d’ entendre en cap cas com una manera més light de fer els Exercicis, sinó, ben al contrari, com una oportunitat per a pregar en tota ocasió, integrant en la dinàmica dels Exercicis, allò que passa al dia a dia.

Una experiència que sempre porta a un canvi.

Als participants se’ls indiquen unes pautes per al treball diari i cada setmana s’entrevisten amb un acompanyant que els guia i ajuda en aquest procés. Amb tot, no sempre resulta fàcil compaginar el ritme de la vida diària amb trobar els espais de silenci i pregària que els Exercicis requereixen, per arribar a ser conscient de la presencia de Déu en el dia a dia.

Els acompanyants són tant religiosos/es com laics/ques que s’han format en el mestratge dels Exercicis i formen un equip de persones distribuït pel territori, per tal de facilitar que qualsevol persona que vulgui realitzar els Exercicis pugui trobar-se amb un acompanyant relativament a prop. Ens els casos que això no és possible, l’entrevista es realitza per videotrucada.

David Guinduláin SJ: “Hospitalidad es compartir el pan y la esperanza”

Entrevista David Guinduláin

Els comentaris estan tancats.