He tingut un somni

Coneixes l’obra i la vida d’en Marc Vilarassau sj, una persona trencadora de motlles i portadora de llum? Gosa Pensar! us recomana el llibre-còmic:

Editorial CLARET

llibre-hetingutunsomn-web
Recordant en Marc…

Marc Vilarassau Alsina, Company de Jesús, prevere, artista, comunicador.. una vida fecunda estroncada a mig camí! Nascut el 5 de març de 1968, ens va deixar el 15 d’octubre de 2013, als quaranta-cinc anys d’edat, després de lluitar durant tres anys conta un càncer de pulmó. Els cinc germans –el Marc és el gran- estudien al col·legi Sant Ignasi-Sarrià. D’entre els jesuïtes del col·legi, el marcarà molt particularment el Jóse Montobbio i la seva manera propera i exigent de viure la fe. El 1990, després d’un temps de lluita i recerca interior (Taizé, Poblet, el “Rompeolas” de Barcelona, la pel·lícula “Romero”…) deixa novia i estudis d’Arquitectura per entrar al noviciat de la Companyia de Jesús a Saragossa. Té vint-i-dos anys. Poc després mor el seu pare en accident de moto. Viu en diverses comunitats de l’Hospitalet i al barri del Raval (Barcelona) mentre acaba Arquitectura i el primer cicle de Teologia. Entremig, viu un any en un barri marginal a la República del Salvador (Centreamèrica). Acaba Teologia a París i és ordenat prevere el 2002.
És enviat aleshores al seu primer –i quasi únic!- destí: la missió dels jesuïtes a Lleida: al col·legi Claver de Raïmat i a la parròquia Sant Ignasi de Lleida. Serà professor i “pastoralista” del col·legi, consiliari de l’Esplai de la parròquia, professor de teologia a l’IREL… Brillant i carismàtic, ha marcat moltes persones, especialment a través de l’acompanyament espiritual (particularment dels joves) i de la predicació: classes, homilies, recessos, xerrades, cançons, poemes, articles, “piulades”…en la veu, en l’escriptura i en la vida del Marc, el Regne de Déu es transmetia de totes les maneres i per tots els mitjans!

ALEXIS BUENO, SJ

Per saber-ne més:
Recull d’homilies d’en Marc
Un web per ajudar persones amb situacions semblats a la seva.

Els comentaris estan tancats.