QUI SOM?

GOSA PENSAR! (Sapere Aude) és una associació humanista que neix amb la idea de portar a terme activitats vàries: xerrades, conferències, col·loquis, concerts… Per tal de sumar diferents opinions i punts de vista, així com maneres de veure la vida i el món, perquè ens ajudin a pensar, a interpel·lar, a qüestionar, a saber, a sospesar, per tal que el nostre punt de mira i el nostre caminar sigui cada vegada més ampli i ric.
 

logocolorc-500Agafem el fil de Mn. Narcís Costabella (ACS) i de tants altres pioners que van i han organitzat una gran diversitat d’actes amb la finalitat que ens atrevíssim a pensar, tal com diu Horaci amb ‘Sapere Aude’, i que ha estat lema per a moltes generacions.
 magranes-separacio

moseennarciscostabella

Mn. Narcís Costabella i Casas

(Banyoles, 1937 – Castellò d’Empúries, 2012)

Nascut a Banyoles el 6 d’abril del 1937, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i més tard es va llicenciar en dret canònic i sagrada teologia a la Universitat d’Estrasburg. Va ser ordenat prevere el 10 de juliol del 1960 a l’església de Sant Martí del Seminari de Girona. El 1963 va ser nomenat superior del Seminari Menor i, després d’un temps d’estudi a Estrasburg, el 1972, superior del Seminari Major. Del 1980 al 1989 va ser regent i després rector de la parròquia de Sant Pere de Figueres, a més de consiliari de la Catequística de la capital empordanesa. Rector de Santa Coloma de Farners i de Sant Pere Cercada (1989-1994), va ser també el capellà de la Residència Sant Salvador d’Horta de Santa Coloma. El 1994 va ser nomenat rector de Calella.

El 1998 va començar a exercir de rector a Castelló d’Empúries, on va impulsar i aconseguir la proclamació de basílica menor, i va mobilitzar la comunitat cristiana del municipi a través de diverses actuacions. Va ser també coordinador de l’agrupació de parròquies de l’entorn de Castelló. A més de rector de Castelló d’Empúries, va ser, des del 2002, professor no estable de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Girona i, des del 2010, rector de Vilanova de la Muga.

magranes-separacio