Quart esdeveniment de Gosa Pensar: Els càtars a Catalunya per Sergi Grau

La sala La Planeta va acollir, el darrer col·loqui de Gosa Pensar.El passat dimarts 20 de maig, el professor Sergi Grau ens va conduir pels viaranys del catarisme. La presentació que va fer Sílvia Planas, directora del Museu d’Història de Girona, va servir per situar-nos en el marc històric dels moviments religiosos medievals i va fer èmfasi en el paper de les dones en la seva divulgació.
confe-sergigrau-catars-planeta

En la primera part, Sergi Grau va descriure els fonaments d’aquest pensament cristià en la recerca d’un misticisme allunyat de l’opulència eclesiàstica del moment, i la seva concepció dualista en l’origen de l’univers. A la segona, amb l’ús d’un explícit mapa, es va dedicar a explicar el rerefons polític i de lluites de poder en la croaconfe-sergigrau-catars-planeta2da contra l’heretgia càtar, una excusa per conquerir les terres occitanes. Ens va complaure la generosa assistència de públic i la seva participació activa en el posterior debat.

No deixeu de seguir-nos la pista que anirem informant-vos de tot a través de la nostra pàgina web i les respectives xarxes socials que utilitzem!

Una abraçada!

Gosa Pensar
confe-sergigrau-catars-planeta3

Els comentaris estan tancats.