Resum de la Cuina amb ànima

El passat dijous a La Planeta, l’ Anna Grau ens va parlar de la Cuina amb ànima, la seva cuina, una manera de tractar els aliments amb amor i amb equilibri, tenint en compte l’ energia, per tal d’ aconseguir una alimentació rica, saludable i benefica pel cos i l’estat anímic de la persona.

Va repassar conceptes i idees malenteses o que han perdut el seu significat veritable quan parlem d’alimentació. També va comparar les idees que de l’ alimentació i de les sensacions tenim a occident i les que tenen a orient, amb la intenció de fer adonar als presents de la importància de saber més sobre els aliments, la seva composició, que ens aporten i el benestar que ens poden fer gaudir.

L’ Anna Grau, defensa la cuina energètica, macrobiòtica, basada en la taula energètica dels aliments, l’ energia Yin i l’ energia Yang . Una cuina que ajuda a centrar-nos, i que té en compte l’ energia de cada aliment, la diferència de cada estil de cocció, la combinació que fem dels aliments, l’ energia que tenim o la que necessitem. Una cuina que ens donarà molt equilibri, tant en el camp físic, com en el mental o en l’ emocional. D’ aquí, dir-ne ‘Cuina amb ànima’, tot i que pot semblar místic, com bé va subratllar, hi ha aliments que generen adrenalina i d’altres que ens ensopeixen, uns que creen tensió o bloquegen, i altres que generen benestar.

En resum, una cuina que et canvia a tu mateix, la manera de pensar, de sentir i l’ estat físic.

La xerrada va ser presentada per en Pep Mariné de Gosa Pensar! que va fer un repàs de la trajectòria professional de l’Anna, així com de la seva feina al restaurant L’Hortet de Barcelona, on es posen pràctica les tesis naturalistes i de nutrició del Professor Nicolás Capo, pioner en el tema, qui va escriure i filosofar, basava les seves tesis en la máxima d’Hipòcrates : ‘ Que el menjar sigui el teu aliment i el teu aliment la teva medicina’. El restaurant el va obrir la seva filla Odina Capo, i ara el dirigeixen les seves netes.

Les explicacions van anar acompanyades d’imatges i diagrames, així com d’una llista/taula energètica dels aliments. També vam poder veure fotos de plats i combinacions de menús. Finalment hi va haver un torn d’intervencions del públic sobre experiències pròpies o aclariments d’alguns punts de la xerrada. Va ser una veritable classe magistral.

Els comentaris estan tancats.