Una font d’aigua fresca

ELCIERVO6La revista El Ciervo, celebra aquest mes de juny els seus 65 anys. 65 anys publicant-se sense interrupcions. La més decana de l’estat espanyol, feta des de Barcelona i d’abast global, arriba a 37 països del món. Una revista atípica, independent, on es tracten temes que no han estat marcats per cap agenda de màrqueting o de rigurosa actualitat, sinó per temes d’interès per pensar, per reflexionar, per contrastar, per sumar, per saber-ne més.

Jaume Boix i Angelats, periodista i director va fer una xerrada ahir al Parc Tecnològic de la UdG, per celebrar els 65 anys, fent un repàs de tots aquests anys de la revista, explicant com va néixer, que la mou, quina ha estat la gent que hi escriu i que hi col·labora, gent inquieta i a vegades de mons totalment oposats, però que creuen en la pluralitat i sobretot l’esperit i l’essència que la continua mantinent viva i fent camí: un doll d’aigua fresca a on tots estem convidats a beure, per saciar les nostres ganes de compartir saviesa, idees, coneixement i humanitat.

La imatge de la revista i el nom, basats en la figura del cérvol,  representa tranquil·litat, serenitat, agilitat; contraposades a l’aglomeració de temes i imatges que ens porta el nostre dia a dia, que en el Qigong xinès equival a la representació de l’òrgan que ens ajuda a ser savis, a guardar la saviesa. També és una imatge que surt moltes vegades als salms de la Bíblia, i d’on els fundadors en van treure el seu lema; del salm 42: “Com la cérvola es deleix per les fonts d’aigua, també es deleix per tu la meva ànima, Déu meu“, encara que, en llatí.

El director va subratllar el fet de que encara que molts col·laboradors són cristians, la revista no és religiosa, ni política, malgrat els diferents idearis dels qui escriuen, sinó que vol  ser com una font d’aigua fresca, és a dir, una font de temes diversos per a créixer com a persones en coneixement i també per a fer-nos preguntes, i per a esdevenir més dialogants i oberts en aquest món plural i ple de diversitat on vivim. Un exemple d’aquest tarannà és la secció de poesia, un gènere minoritari però indispensable, que ha acompanyat des de sempre cada número de la revista.

PER MOLT ANYS El Ciervo! i que en compleixis molts més!

Els comentaris estan tancats.