Viure la Poesia

Gosa Pensar! té el goig de presentar-vos la nostra propera xerrada Viure la Poesia amb Susanna Rafart, dimarts 8 de novembre a les 20.00 del vespre, al Cercle Sport  Figuerenc.

susanna-rafart-2Susanna Rafart i Corominas va néixer a Ripoll el 1962, és poeta i autora de ficció i assaig. Viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Filologia Hispànica i en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a catedràtica de Secundària. Després d’una llarga etapa a la revista Leer, ha publicat més de 200 articles articles al diari Avui. Ha estat membre del consell editorial de la revista Caràcters de la Universitat de València, a més de col·laborar a la Revista de Girona, a Catalunya Cultura i Catalunya Ràdio en programes de divulgació cultural. Forma part de coneguts jurats literaris de Catalunya i es dedica plenament a la literatura.
Com a poeta ha publicat els llibres Olis sobre paper (1996, Premi Senyoriu d’Ausiàs March), Reflexió de la llum (1999, Premi Joan Teixidor d’Olot), Jardins d’amor advers (2000, Premi Joan Alcover de Palma de Mallorca), Pou de glaç (2002, Premi Carles Riba), Retrat en blanc (2004), Molino en llamas (2005) i Baies (2005, Premi Cavall Verd).
La seva obra poètica està traduïda a l’anglès, a l’italià (dins la revista Poesia de Crocetti), al grec, a l’eslovè i al francès (present també a la web «Jardin des muses»). Pou de glaç s’ha editat en edició bilingüe a Itàlia (Milano, 2005). Enguany es prepara una antologia a l’alemany dels seus darrers treballs.
És autora del llibre de narracions La pols de l’argument (2000), d’una cantata per a infants (2004), El viatge de Kira i Jan, en col·laboració amb el músic Salvador Brotons. La inundació (2003) és un llibre de relats que va obtenir el Premi de la Crítica Serra d’Or 2004. El darrer llibre de ficció ha estat el recull de contes Les tombes blanques. Contes de la Mediterrània també guardonat com a millor llibre de narracions de l’any pel programa Qwerty de Joan Barril. En prosa dietarística ha escrit Un cor grec (2006) i la biografia Gaspara i jo (2011, Premi Rovira i Virgili)
La veu poètica de Susanna Rafart està feta de “paraules elegants i delicades, ben escollides i tallades amb precisió perquè ocupin el seu lloc dins el vers com un mosaic, sense cap dissonància , sense vulgaritat ni rampells, tot és dit amb subtilesa i tendresa”
Per saber-ne més del que mou i pensa la Susanna podeu visiteu LletrA

Presentarà l’acte: Joan Manuel Soldevilla Albertí (1964). Llicenciat en Filologia Hispànica, Diplomat en Teologia i Catedràtic de llengua i literatura. Saber més.
Cartell_VIURE AMB I LA POESIA

Col·labora Llibreria LowCost Figueres

L’associació Gosa Pensar proposa “Viure la poesia” amb Susanna Rafart. Setmanari de l’Alt Empordà. 1 de novembre 2016.

Els comentaris estan tancats.